despre regrete ….

De cate ori nu ni s-a intamplat sa regretam un gest, un cuvant, o atitudine ? In fond n-am fi oameni daca n-am avea capacitatea sa ne analizam pe noi si puterea de a accepta ca am gresit.

E firesc sa iti para rau pentru ceva … nefiresc e sa pastrezi regretul in tine!

Am constatat ca nefericirea oamenilor este in foarte mare parte alimentata de regrete. Cum oare ai putea fi fericit, cum oare ai putea avea o viata implinita cand te hranesti neincetat cu veninul regretului, al auto-invinovatirii, al sentimentului de neputinta?

Din punctul meu de vedere, atunci cand apare, sentimentul regretului poate fi gestionat in 2 moduri:

1. daca mai poti schimba ceva – ACTIONEAZA. Daca inca mai poti cere-ti scuze, lamureste lucrurile.

2. daca in momentul prezent nu mai poti face nimic – IMPACA-TE CU TINE. Iarta-te si iubeste-te. Fa pace cu tine cel din prezent si cu tine cel din trecut.

E total inutil si lipsit de sens sa-ti refuzi viata care se desfasoara exact ACUM si sa alegi sa stai intr-un moment trecut, in ceva ce nu mai exista.

Pune-ti intrebarea: „Ce primesc eu acum din alegerea de a-mi retrai la nesfarsit regretul?” S-ar putea sa fii surprins ce gasesti in acest raspuns.

Groapa asta a regretului nu face altceva decat sa ne hraneasca dependenta de suferinta. Poate se ascunde acolo si o teama de a trai prezentul. Poate e o modalitate de a te auto-pedepsi. Poate sunt niste credinte limitative de tipul „Nu merit”….

Refuzarea prezentului nu-l face ca el sa nu mai existe. Sa traiesti in trecut e departe de a te sprijini sa ai un prezent luminos si un viitor implinit. Dar sa alegi sa traiesti din amaraciunea trecutului este chiar mai nociv de atat.

Ce a fost, a fost. Poate pentru ca asa a trebuit sa fie. Poate pentru ca de acel moment aveam nevoie ca sa putem fi azi ceea ce suntem. In mod misterios tot ceea ce se intampla in fiecare moment al vietii noastre este spre binele nostru suprem.

Alege viata in schimbul regretului. Nu mai mentine in viata ta energii care te saboteaza. Elibereaza-te de ele. Orice IERI a trecut. Impaca-te cu el si iubeste-l. Pretuieste-ti capacitatea de a-ti crea un AZI minunat care sa te conduca la un MAINE stralucitor.

E in puterea ta sa te bucuri de toate binecuvantarile vietii de azi!

2 gânduri despre „despre regrete ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s