Valorificarea abilitatilor

Cum se face ca, in acelasi domeniu, unii oameni oricat de mult s-ar stradui au o prestatie mediocra in timp ce altii ajung in varf aprent fara nici un efort?

Evident ca raspunsul la o astfel de intrebare poate aduce in prim plan elemente precum: focus, eficienta, creativitate sau altele.

Cred ca elementul cheie care face categorica diferenta dintre cele 2 categorii este utilizarea talentelor si abilitatilor naturale. Fiecare dintre noi este inzestrat cu anumite capacitati, modul in care alegem sa le folosim sau nu poate fi cel care dicteaza succesul sau mediocritatea.

Suntem unici si asta face sa functionam bine impreuna. Unii dintre noi au fost inzestrati cu deosebile abilitati de vorbire in public, altii ca capacitati organizatorice remarcabile sau cu o indemanare speciala.

Cred ca poti excela cu usurinta in domeniile in care in mod natural esti inzestrat.

Evident ca, prin educatie si excercitiu, iti poti insusi aproape orice abilitate, doar ca e mult mai usor atunci cand alegi un domeniu pe care „il ai in sange”.

Tentatia copierii succesului pare uneori prea mare pentru unii si ii conduce intr-o lupta de zbateri, truda si chin. Atunci cand vrei sa fii ceva ce nu esti existenta ti se transforma intr-o lupta.

In timp ce muncim din greu sa dobandim ceva ce nu avem ignoram resurse minunate din noi, negam potentialul nostru, acea parte din noi care daca ar fi utilizata ne-ar putea conduce spre excelenta. Atunci cand te folosesti de abilitatile pe care in mod natural le deti viata este un joc frumos.

Este important sa ne cunostem de noi, cine suntem, care sunt resursele noastre si sa ne croim propriul drum lin spre succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s