Relatii: Iubire vs Ego

Oare cum ar arata relatiile nostre daca ne-am lasa condusi de iubire si nu de ego? iubirevsegoEste prea des intalnita tema ruperii relatiilor de iubire, prietenie sau din cadrul familiilor datorita faptului ca X a spus ceva ce l-a ranit pe Y. Y s-a simtit lezat si fie a pus capul in pamant si a intors spatele, fie s-a asigurat ca are o replica care sa loveasca puternic o rana a lui X. Si asa s-a facut praf relatia. Daca nu din prima, cu siguranta dupa episodul nr. n.

Atat de usor ne simtim lezati in amorul propriu…. si ripostam fara mila… Rezultatul – izolarea de ceilalti, uneori chiar de cei pe care ii iubim foarte mult.

Cum ar fi daca data viitoare cand simti ca cineva ti-a ranit orgoliul sa faci o pauza inainte de a reactiona? Ai putea sa respiri profund si sa te uiti atent la coarda sensibila pe care celalalt a atins-o. Aminteste-ti ca este rana ta si acesta este momentul perfect s-o constientizezi si s-o vindeci. Doare pentru ca este inca vie, dar nu se va inchide daca lovesti inapoi si nici macar nu va durea mai putin ….

Cum ar fi ca atunci cand simti ca cineva te raneste intentioat prin cuvinte sau fapte sa constientizezi ca este durerea lui cea care urla? Oamenii sunt buni prin esenta lor, dar frica si durerea ii preschimba. Rezolva rana ta si constientizeaza ca celalalt este doar un suflet ranit iar asta se vindeca doar cu iubire si compasiune. Si se vindeca!

Atunci cand viata iti este condusa din spatiul iubirii pure, cand te iubesti neconditionat pe tine, pe oamenii din viata ta si toate fiintele cu care ai binecuvantarea sa te intersectezi in viata asta, nu asculti de vocea ego-ului.

De fapt iubirea neconditionata si ego-ul nu pot co-exista in acelasi timp. In fiecare moment tu faci alegerea de a lasa pe unul din cele doua sa te conduca. Intrebarea este: ce alegi acum?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s