Relatiile toxice si iubirea de sine

Am citit de curand undeva ca relatiile daunatoare sunt acelea in cadrul carora nu evoluezi, ramai pe loc. Insa nu cred ca in viata aceasta exista stagnare. E imposibil doar sa ramai pe loc. Intr-un mod sau altul, voit sau din inertie, indubitabil „evoluezi”.

Relatiile cu oamenii apropiati (prieteni sau familie) te incurajeaza fie sa cresti, sa iti dezvolti ce ai mai bun in tine de oferit lumii, fie te plafoneaza si iti gereneaza cresterea fricilor, nesigurantei si nelinistii.

Relatiile toxice te fac sa te indepartezi de tine, de cine esti tu cu adevarat. Iti taie entuziasmul, pofta de viata si iti aduc nefericire. Interesant este ca, de regula, te transpun intr-o stare de inconstienta si de uitare de sine. Cei mai multi oameni nici macar nu vad ca sunt nefericiti si s-au pierdut pe drum.Caci poate ceea ce fac aceste relatii este doar sa iti diminueze si, in timp, sa-ti dizolve iubirea de sine.

Cand te iubesti, tu pe tine, autentic si sincer, n-o sa permiti altora sa-ti ofere mai putina iubire si sprijin decat stii ca meriti. Cand te iubesti pe tine stii ca dintre toate relatiile, relatia cu tine este cea mai importanta, caci ea este fundamentul oricarei alte interactiuni.

Daca te iubesti pe tine nu da voie celor din jur sa iti sadeasca teama si indoieala in suflet. Alege-ti cu grija anturajul si fii prezent la ceea ce accepti sa primesti de la cei din jur. Este onorabil sa fii disponibil pentru ceilalti si pentru nevoile lor, dar aminteste-ti sa fii disponibil si pentru tine si nevoile tale.

Defineste-ti singur care-ti sunt visele si inconjoara-te de persoane care te vor sprijini in drumul tau.

relatii toxice si iubirea de sine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s