Esti cel mai important om in viata ta

Persoana cea mai importanta din orice relatie pe care o ai esti chiar TU !

Tindem ca in relatiile pe care le avem in viata (oricare ar fi ele – de copil, parinte, iubit/iubita, prieten) sa punem  mai mult pret pe dorintele si nevoile celuilalt decat pe cele proprii. Si apoi nu intelegem de ce lucrurile nu merg, de ce ajungem sa traim intr-o continua energie de frustrare si nemultumire.

Suntem de cele mai multe ori inr-un cadru de referinta (nascut si intretinut din educatie si cultura) in care esti egoist daca te pui pe tine pe primul plan. Asa se face ca ne lasam la o parte, renuntam la ceea ce suntem noi pentru ceilalti.

Incet, incet nu ne mai hranim nevoile noastre, dar ele nu dispar pur si simplu. Le proiectam apoi asupra celorlalti asteptandu-ne ca ei sa ni le implineasca, le punem lor in carca lucrurile pe care ar trebui sa ni le rezolvam noi cu noi.

In fiecare moment si in fiecare relatie esti cel mai important om din viata ta deoarece atata vreme cat la un nivel profund esti in regula tu cu tine poti veni cu deschidere autentica catre oamenii din jurul tau (parinti, copii, prieteni etc).

Poti sa fii cu adevarat prezent la cel de langa tine doar dupa ce ai invatat sa fii prezent la tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s